Kaj je ergonomija?

Ergonomija je prilagoditev delovnega okolja uporabniku. Z ustreznim ergonomskim načrtovanjem se preprečijo poškodbe zaradi ponavljajočih se gibov, ki se lahko sčasoma razvijejo in povzročijo dolgotrajno delovno nezmožnost.

Namen ergonomije je izpolnitev dveh ciljev: zagotavljanje zdravja ljudi in povečanje produktivnosti. Uporablja se na primer pri oblikovanju pohištva ali vmesnikov naprav, ki so prijazni do uporabnika.

Sedenje ustvarja pritisk v hrbtnem delu, najboljši način za zamnjšanje pritiska je stoječi položaj. Vendar je občasno potrebno tudi sesti zato je E-miza najboljša dolgoročna rešitev, ker lahko delate v stoje ter sede. Med sedenje se večina telesne teže prenese na sedalo sedeža. Celodnevno sedenje lahko povzroči ptitisk na hrbtni del in s tem povzroča neželjeno bolečino.

Zakaj E-miza?

Najsodobnejša rešitev za prilagojeno delovno mesto je eMiza, saj omogoča popolno prilagoditev višine glede na potrebe posameznika nudi pa tudi možnost kombiniranega dela v sede ali stoje. Kombinirano sedeče ter stoječe delo priporočajo mnogi priznani ortopedi in specialisti saj ima ogromno prednosti ter pozitivnih učinkov na naše telo.

E-miza vam omogoča brezžično nastavljanje višine s pametnim telefon ali tablico preko Bluetoth povezave.  Ima tudi 3 memory točke za poljubno shranjevanje željene višine. Popolno prilagoditev višine vašim potrebam. Varnosti sistem, ki obrne smer v primeru ovire.

Na voljo različne dimenzije in barve miznih plošč. Možna izdelava tudi unikatne lesene ali steklene plošče, z rešitvijo za el. kable, steklena plošča z 3D motivom, logotipom itd. Možen pa tudi nakup zgolj E – kovinskega podnožja nastavljivega po višini brez plošče v primeru, da želite uporabiti obstoječo ploščo.